onsdag 27 oktober 2010

spinnrock

   är sugen på att lära meg spinna på spinnrock,men vill inte lägga ut pengar på att köpa en ny för flera tusen-det kan ju hända att jag inte tycker det är kul,så istället har jag börjat leta begagnat..problemet är bara det att jag har ingen kunnskap om spinnrockar...försöker googla men tycker inte jag blir nåt klokare alls...jag vet att hjulet ska vara så rakt som möjligt och inte vobbla...vet ochså att spännskruven måste vara kvar...men sen då? och kollar man rundt så finns det lika många olika rockar som det finns annonser...har även sett en elektriskt en...fördelen med den var att den tog minimalt med plats-nackdelen priset :p  är sånna här tillfällen som jag saknar min farmor här nede...och henne kommer jag nog att berätta om vid ett senare tillfälle...denna underbara kvinna <3..
ni som kan och vet nåt om spinnrockar eller kan tipsa om en i närheten (vet inte om dom går så bra att skicka med buss) får gärna hojta till :))

hoppas ni får en underbar dag alla...kram på er

8 kommentarer:

 1. När jag köpte min tittade jag på tre saker;
  1) icke-vobblande hjul,
  2) att spännskruven gick att skruva fram och tillbaka så att man kan ändra avståndet mellan hjulet och spinnvingen och
  3) att spinnvingen var hel som ett helt U med krokar och att det satt en spole i spinnvingen.
  300 kr och den funkar bra! Hoppas du hittar ett fynd snart!

  SvaraRadera
 2. så bra - då kan jag köpa garn av dig...

  SvaraRadera
 3. Hej, det går trender även i stickning. När man surfar runt som både ganska ny stickerska och bloggare märker man att sjalar och sockor är på tapeten. Och att spinna sitt eget garn. Det låter spännande. Jag hoppas du hittar vad du söker.

  Jag önskar dig en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 4. Vad kul. För mig har de alltid varit prydnader som står hos mormor på landet och när jag var lite funderade jag mycket på hur de användes

  SvaraRadera
 5. Åh NEJ! Jag har precis gjort mig av med en gammal spinnrock! Tror inte det var ngt fel på den...jag hade gärna gett den till dig annars :S

  SvaraRadera
 6. Vad spännande! Minns hur farmor satt och spann när jag var liten men har aldrig provat själv! Lycka till i jakten på en!

  SvaraRadera