torsdag 30 december 2010

nytt år

snart och man kanske skulle fundera på va man skal ha på stickorna nästa år...var inne på Bokus idag och beställde hem 2 böcker...en om vantar och en om strumpor...har alltid varit den som stickar tröjor och jackor,ända sen jag var 12 år men nu vill jag utöka mina kunnskaper och lära meg att sticka lite mer än vanliga raggisar och tumvantar sådärav bokköpen :))
Är även sugen på att sticka en *hör o häpna* norsk lusekofta men får se hur det blir med den saken...skal ju till Norge till sommaren och då får man botanisera i en och annan garnaffär :p
denna här är jag sugen på...men som sagt så måste jag hemåt först :)
hoppas ni får en underbar dag i gråvädret...kram på er
PS...jodå...jag hittade lite kläder på rean :))

17 kommentarer:

 1. Snyggt! Här håller jag fortfarande med tubhalsdukar, pannband och sådant smått!

  SvaraRadera
 2. Fin tröja, i frisk färg. Tänkte just på stickmaskiner som var populärt förr. Kunde man stickat en sån tröja på nolltid på maskin? Då hade jag vågat mig på en sån tröja.

  SvaraRadera
 3. den var jättefin, liten utmaning men härlig när den är klar :)

  SvaraRadera
 4. Norska lusekoftor r fina men tror inte jaqg skulle ha tålamodet med mönsterstickningen! Du ska se att en ny värld öppnar sig när du börjar med sockar och vantar, svårt att sluta....

  SvaraRadera
 5. Jo, på stickmaskin skulle den bli färdig på ett veckoslut ungefär. Men det är mera känsla i den bara den är handstickad!Och snyggare när det inte blir så jämnt.

  SvaraRadera
 6. min farmor hade en stickmaskin när jag var barn...som stod i ett hörn och samlade damm då hon hellre stickade och fortfarande stickar för hand :)

  SvaraRadera
 7. Jo,det är avkopplande att sticka för hand, men med maskin är det arbete. Stickade över 100 jumprar på beställning på 90-talet. Det anstränger axlar och nacke något förfärligt. Klarade inte av det mera. Numera sitter jag och njuter med handstickning.

  SvaraRadera
 8. Oj, oj så fin den koftan är

  SvaraRadera
 9. Lusekoftor är så fina, och jag har faktiskt stickat en till min man, en gång i tidernas begynnelse.... Det blev ett 5års-projekt! Men färdig blev den och även använd! Han vågade väl inte annat... Har efter detta inte tänkt tanken på fler lusekoftor!

  Gott Nytt År!
  Siv

  SvaraRadera
 10. Sicken snygg lusse kofta. ja den skulle man vilja ha.
  Vill även passa på och önska dej Gott nytt år.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Oj, jösses. Det vore väldigt imponerande om du stickade en sådan.

  SvaraRadera
 12. Jag väntar med spänning på att få se din lusekofta. Tror nog den kommer så småningom. Jag har inte stickat något i höst, men börjar bli sugen på det. Har sett en stickbok på många bloggar som jag är lite sugen på. Den heter Solveigs vantar.
  Nu önskar jag dej ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 13. den har jag oxå tittat på Birgitta...hoppas den kommer på bokrean...hehe...och jag har redan stickat några koftor under mina år...man er jo norsk :p

  SvaraRadera
 14. Jag beställde lovikkagarn från Gunnebogarn i Sverige. Garn 130 kr, porto 160 kr. Âr det rekord? Samma om man köper böcker från Bokus.se, som jag gjort 2 gånger, bok 60 på rea, porto 130 kr. Âr billigare att köpa från England, amazon.co.uk kan rekommenderas.

  SvaraRadera
 15. Hej tassade in på din blogg...... Finfin kofta du visar, har du sett beskrivning till den? Ja jag kunde vara sugen att sticka en sådan. Skulle göra den på rundstickor och sedan klippa upp den..... Tror att det är snabbare......
  Gott nytt år till dej!
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 16. GOTT NYTT ÅR på dig med.
  Så roligt det är att finna lite avtryck i sin blogg , man blir liksom glad ..
  Oj oj oj .. sticka Lusekofta ...
  spännande att se och följa resultat ..
  Läste här att det tog 5 år att sticka en sån.
  Inget för mig som vill ha färdigt fort .
  LYCKA riktigt mycke till.
  Ha de bäst .....

  SvaraRadera
 17. Önskar dig ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera