söndag 26 december 2010

vuxenmobbning...

va är det som ger vissa människor "rätt" att klanka ned på andra,att försöka trampa på dom och sätta seg på dom med sina översittarfasoner?
Va är det som gör att dessa människor känner att dom har rätt till att såra andra rundt seg med mottot:"jag är bara ärlig och säger va jag tycker"...jo man ska vara ärlig och rak MEN DET ÄR ALDRIG OK ATT SÅRA ANDRA med sina ord...om man tycker att nån är mindre vacker då håller man tyst...om man tycker att nån är fet då håller man oxå tyst...
Dessa människor måste ha en väldig låg bild av seg själv och försöker må bättre genom att göra illa andra så att dom mår dåligt...värsta sortens människor och dessa kommer jag aldrig till att förstå meg på...

21 kommentarer:

 1. Tog för en stund sen fram "dagens tankeord" på F.B. som säjer så här: "Den som trivs med sej själv har inget behov att döma andra" Tycker det ligger mycket sanning i det!
  Ha det så bra i mellandagarna o Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 2. Ingen har rätt att trycka ner andra, men många gör det i alla fall.. Tyvärr. Dom anser väl att dom är ärliga...
  Men då uppstår frågan, vems ärlighet..? Är det frågan om skönhet så sitter den i betraktarens ögon. Och tyck och smak är ju så olika.

  Det är nog så med vuxenmobbare som med yngre mobbare, dom mår inget vidare i sin lilla värld och då ska andra oxå må dåligt..

  SvaraRadera
 3. Jag förstår mig inte heller på folk som är elaka och beräknande.

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte heller förstå hur människor kan vara så elaka, har några i min bekantskapskrets som råkat ut för det och ser ju hur illa dom mår. Nej fy f-n för sånna människor.
  Hoppas att du får en trevlig vecka

  SvaraRadera
 5. Ärlig ska man vara men inte elak. Avskyr sådana människor som säger "säger sitt hjärtas mening" med avsikt att såra! Såna kommentarer säger väl mer om den som säger dom än den som blir utsatt!

  SvaraRadera
 6. Jag håller helt med dig. Man kan säga saker utan att såra andra (då kan man hålla tyst)

  SvaraRadera
 7. Man får trösta sig med att de öppnar mun för att de är så förbannat korkade. Kram och god fortsättning!

  SvaraRadera
 8. Tyvärr finns sådana överallt. Himla dåligt av dom tycker jag, och oförlåtligt.

  Ärlighet är en sak, dumhet en annan.

  SvaraRadera
 9. Man får försöka att inte låta dem ta ens energi, de är inte värda den.
  God fortsättning. :-)

  SvaraRadera
 10. Mycket ont görs under täckmantel av ärlighet. Låt inte de dumma vinna genom att ge dem makt att såra brukade jag säga till barnen, vet inte om de kunde ta det till sig men kanske?
  Hoppas du skakat av dig obehaget om det var dig det drabbade! Kram och god fortsättning!

  SvaraRadera
 11. Väldig tänkvärd reflektion. Det är hemskt med barn som mobbar men än värre med vuxna som gör det. De borde ha vett att hålla tyst ibland.
  Kram och hoppas du får fina mellandagar.

  SvaraRadera
 12. Precis som om jag hade skrivit detta själv... Har så många gånger gråtit över andras jag-säger-som-jag-tycker-attityd... Plus att jag hade en chef en gång i tiden som utövade mobbning every day... Energitjuvar är vad dessa människor är, man mår bättre om man bara kan stänga ut dem från sitt liv. Inte det lättaste alla gånger, men att undvika dem mår man bättre av...

  SvaraRadera
 13. Om man riskerar att såra någon, då är det bättre att hålla tyst tycker jag. Blir så irriterad på folk som tycker att de kan säga vad som helst. även om den andre blir sårad. Det skadar inte att visa vänlighet och säga något snällt till någon annan, elakheter kan man hålla tyst med.
  TACK för det fina paketet jag vann hos dig. Har suttit och bläddrat i boken en stund nu sedan den kom, delat chokladen till kaffet med maken, och klappat garn. :)
  Jag är så tacksam och glad att det blev jag som vann det fina paketet från dig!
  KRAM, ha en fortsatt bra dag!
  Ann-Louise

  SvaraRadera
 14. Sen kan man ju också fråga sig om det verkligen är ärlighet man uttrycker när man säger saker som sårar andra? Ärlighet för vem? Sådana människor är helt enkelt socialt inkompetenta och fungerar faktiskt (ärligt talat ;))ganska dåligt som det flockdjur som människor faktiskt är.

  SvaraRadera
 15. Hoppas det gått bra idag och att det finna andra på ditt jobb som är kamrater.

  SvaraRadera
 16. Men sådana irriterande människor! Håller tummarna för att det löser sig...

  SvaraRadera
 17. Ärlighet är inte att säga elaka saker. Det finns allt att vinna på att vara vänlig mot sin omgivning.

  SvaraRadera
 18. Vilken hemsk rubrik, vad har hänt?, tänkte jag när jag såg den. Usch ja, det finns gott om vuxna som inte är vuxna, dessvärre. När vuxna människor beter sig omoget och utan ansvar, medkänsla och omtanke är det bedrövligt. Det är dem det är synd om och tänker man så, så får de ingen effekt av sin mobbing. Man kan t.o.m. känna sig lite överlägsen, i positiv bemärkelse menar jag då. Men det är självklart inte lätt att tänka så. Men försök i alla fall, säger jag till mina barn,(se Cecilias inlägg) det kan hjälpa. Ha det varmt och gott i vinterkylan!

  SvaraRadera
 19. De som sårar andra eller mobbar vill inte kännas vid att dom själva är sådana, därför lägger dom ut sina egna problem på andra det kallas även för projektioner. Bry dig inte om dom för det handlar inte om dig det handlar bara om deras egna problem!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 20. Usch och fy! Känslan är jobbig, och fast man egentligen vet att man inte ska lyssna så fastnar mer än man vill och det är jobbigt. För min del va det värsta att jag blev så besviken på att det verkligen finns sådana människor! En stor varm kram till dig!

  SvaraRadera
 21. Rätt tänkt!! Styrkekramar till Dig!

  SvaraRadera