torsdag 21 april 2011

när jag blir stor

vill jag bli...ja va då?
Började jobba i kassan på kiosken när jag var 15 för att sen valsa rundt med golvmopp och skurhink,en vända inom Sibylla blev det oxå innan jag hamnade i,över och under maskinerna på verkstadsgolvet för att därefter sitta och klappa kinden,mata,ge mediciner och lugna våra äldre.därefter blev det maskiner igen.
Bästa tiden i mitt arbetsliv var just när jag jobbade inom vården...så när jag blir stor vill jag bli....Sjuksköterska!! Och helst inom akutsjukvården...så in på Komvux i maj där jag har ett inbokat möte för att prata med nån som kan och vet hur man skal gå tillväga-hoppas bara att det inte blir alltför krångligt...måste börja med att läsa in gymnasiet då jag är damskräddare i botten och matte/natur/religion inte fanns på schemat på den tiden...
Känner verkligen att det är dax nu så TACK alla för era kloka,varma ord...
Nu blir det snart att ta med döttrarna till Avesta där vi skal strosa lite,äta lite och morsan skal in på Bingers Garn en vända...ha en underbar vårdag alla...kram på er :))

7 kommentarer:

 1. Att studera är otroligt berikande. Grattis till det beslutet, och i rätt tid. Jag gick min utbildning när jag var 19 och det är på tok för tidigt egentligen. Nu blev jag ju sjuk så fort att jag bara hann jobba 3 år som arbetsterapeut men jag har ändå inte ångrat mig. Fast jag skulle nog tycka det är bra att vara lite äldre, mer livserfarenhet är alltid ett plus.

  Ha en härlig rosa torsdag!

  SvaraRadera
 2. Härligt, håller alla tummar för dig!

  SvaraRadera
 3. Absolut rätta takterna. JAg började plugga i slutet på 90-talet. Fösrt blev det högskolekompetensen på komvux och sedan en termin historia på högskolan innan jag kom in på lärarhögskolan. Tog examen 2000. Läser nu åxå men bara en enstaka kurs. Men roligt är det!!!! Så GO FOR IT!!!!!

  SvaraRadera
 4. Jädrans så bra gjort. Det kommer att bli så kul, jobbigt och helt underbart ska du se. Lycka till.
  Önskar dig en glad påsk också.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Grattis!

  Tror att du har gjort ett klokt beslut. Visst är det lite tyngre att plugga när man är "lite äldre" *ler* men ack så skönt när man bevisat för sej själv att man klarar av det. Svårast hade jag med att lära mej göra läxorna.... Men det gick!

  Önskar dej en lugn och njutningsfull påsk....

  SvaraRadera
 6. Åh, så spännande! Det blir väldigt intressant att följa hur det går för dig. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Jättestort LYCKA TILL!!!
  Önskar att jag hade väntat några år innan jag pluggade vidare efter gymnasiet. Provat på lite av varje för att se vad jag ville. Men hade man "läshuvud" så "skulle" man ju läsa... Med fel val som följd. Så kan det gå.
  Önskar dig allt gott framöver!

  SvaraRadera