torsdag 3 november 2011

en liten förklaring...

på Hypothyreos: det är det samma som sköldkörtelfel,fel på sköldkörteln,nedsatt ämnesomsättning men det är inte så enkelt som det låter och som vissa läkare vill ha det till att det är.

Jag ficj min diagnos för 5år sen,var då nygift och i 7e himmlen men kändt mig trött och yrslig under en längre tid.Gick till läkaren där blodprov visade på Hypothyreos...fick då veta att jag "bara kom till att märka av det med en lättare viktuppgång och lite tröttare än vanligt"
Om tröttare än vanligt menas att man somnar vid matbordet,i soffan,i bilen...att man måste kämpa för att hålla ögonen uppe på jobbet så är det väl det.
Om lättare viktuppgång menas 40kg så ja....
Att vikten går upp har med att ämnesomsättningen nästintill är borta samt att tröttheten som man har mellan varven gör att man sover,sover och sover lite till vilket inte underlättar det heller.
Sen är det ju allt annat som man har fått med som extra tillbehör som läkaren inte nämde: Kraftig karusellyrsel,myxödem,skakningar,värk i kroppen,kuddar under fötterna,man glömmer/har svårt att hitta orden,klarar inte av stress eller hålla 2 bollar i luften samtidigt för det blir för mycket,att hjärnan går på lågvarv och man får krasch i hårddisken samt håravfall....som tur är så går tillbehören i skov för skulle dom alla komma samtidigt och hålla på hela tiden hade jag blivit psyksjuk på kuppen.
Men att hitta en läkare som lyssnar och som förstår är som att leta efter en nål i den berömda höstacken då "värderna är ju nästintill bra" så man skal inte ha några symptom alls anser dom...man är "frisk"...Frisk kommer man som sköldis aldrig bli då det är en livslång sjukdom som är dödlig i 3e världen då dom inte får medicin eller diagnos....så ja: lite tröttare än normalt och en lättare viktuppgång stämmer ju riktigt bra...NOT...

Nä...det går inte att gräva ned sig men iblandt så blir det bara för mycke även om man alltid försöker vara positiv och tänka att det löser sig...man lär sig ta tillvaro på dom små sakerna och vara glad för det man orkar och klarar av när det är som värst.

SÅ...mitt ljuspunkt nu är mannen och familjen som håller mig uppe och som är där....och om 2 små korta dagar åker jag till himmelriket i Älvsjö...

Ta hand om varandra,va rädda om varandra och krama dina nära och kära...

9 kommentarer:

 1. Kram på dig! Ska du till Syfestivalen på lördagen? Är där jag och grannen då - åker med bussresa över dagen. Fast det lär väl bli svårt att hitta dig bland alla miljoner andra......

  SvaraRadera
 2. Kämpa på! Jag ska också till syfestivalen. Jag ska dit lördagen. :)

  SvaraRadera
 3. Men det var trist att höra att du har detta! Skönt att det inte är allting hela tiden på en gång och att du har kärlek omkring dig!

  SvaraRadera
 4. Kämpa på! Vi är många i samma sits!
  Önskar jag också kunde besöka Syfestivalen....
  Hoppas du får en fin dag med mycket inspiration!

  SvaraRadera
 5. När man har en sjukdom som inte syns (men som märks för den drabbade) har man ofta problem med omgivningen och läkare...

  SvaraRadera
 6. Har "tillbehören" med sköldkörtelfelet att göra då....?
  Det kan inte vara något neurologiskt..?
  Hoppas att du får kul mässan! Kanske vi ses, jag ska också dit :)

  SvaraRadera
 7. Eija Wikström4 november 2011 13:17

  Kämpa på du fina:-) Hoppas du får kul i helgen med alla grönsakerna.

  SvaraRadera
 8. Stackars tös!!111 Ju äldre vi blir desto fler "krämpor" dyker upp. Jag föredrar att kalla dom så, så gäller det bara(?) att anpassa sig-----värst är sådana krämpor, som inte syns---bara känns!1 Ibland önskar jag, att det vore bättre att bryta benet----hm--- kram till dig

  SvaraRadera
 9. Har du prövat att utesluta mjölkprodukter, gluten och socker helt ur kosten några månader för att se om det hjälper? Det är tre saker osm inte är bra för kroppen, särskilt inte gluten och mjölk, något människokroppen inte är gjord för egentligen. Bara ett tips, kan tänka mig att det rubbar saker i kroppen hos en del. googla och sök info om det. bara ett tips!

  SvaraRadera