lördag 17 november 2012

Läsa till sjuksyster eller inte...

Känns som jag står på en gungbräda i valet och kvalet....har fått höra mer än en gång att jag ska vara SSK och inte USKA....vill ju plugga men man är ju inte 20 år längre och 4-4,5 år till känns som en lång tid, men å andra sidan så lär man knappast få gå i pension vid 65 och måste istället jobba tills man är 75 så då borde det ju löna sig :)

Lär nog ta kontakt med både studievägledaren och CSN för att få klarhet i hur man ska göra och vad som gäller.

Har ju nyss haft 4v praktik på en vårdcentral och fick där en bra inblick i syrrornas jobb då jag gick med dom under ca. 1 v...har även blivit en jäkel på att ta blodprov och den lilla sadisten i mig tycker det är kul :D

Men framför allt så älskar jag att plugga...tycker det är roligt att lära och läsa och att få använda mina kunnskaper.

Har som tur är gubben lilla bakom mig och han är stolt över sin fru och tycker att jag skal fortsätta...plugga ska jag i 1 termin till även om jag är färdig undersköterska nu till jul så skal jag ta en termin till med svenska A, sociologi, pedagogiskt ledarskap och kommunikation som alla är bra att ha i ryggsäcken även som USKA.

Bestämma mig får jag göra innan 3e/12 så man har ju några dagar på sig att fundera på :))

 OOOOOOOPSIE :D

5 kommentarer:

 1. Jag läser också till uska nu men har drygt ett år kvar. Jag gör det inom omvårdnadslyftet dvs på min fritid, och det har gått bra hittills. Så jag behöver inte göra praktik, gör den så att säga bär jag jobbar. Det är roligt att lära sig saker som du säger, men att bli sköterska sedan det vore något annat... (Jag är inte heller 20 år längre.) Hoppas du känner dig nöjd med vad du bestämmer dig för, oavsett vad det blir, jag vet att det inte är lätt. Att man kommer att jobba till 75 börjar man mer och mer ta för givet! Och vem vet, innan vi är där har de väl avskaffat pensionen helt och hållet!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag tycker absolut du ska läsa till sjuksköterska. Ett fantastiskt roligt jobb.
  Själv pluggade jag till "syrra" när jag var 38 år. Efter ett par år som sjuksköterska på en barnavdelning läste jag barn/ungdom vidareutbilningen. Nu efter 12 år jobbar jag som diabetessjuksköterska (barn/ungdom) och läst 37.5 hp, omvårdnad vid diabetes.
  Hur kul som helst!!!
  Jag känner inte dig men vill gärna delge min erfarenheter som sjuksköterska.
  Lycka till!!!

  SvaraRadera
 3. Bli ssk du, jag var färdig lärare vid 47 så det är inte försent, du ska ju ändå jobba till minst 65

  SvaraRadera
 4. Om du hellre vill bli sjuksköterska så tycker jag att du ska satsa!

  SvaraRadera
 5. Hej

  Jag är ssk, men innan dess jobbade jag som vårdbiträde/USK i 10 år. Är det vården du vill jobba inom så plugga vidare till syrra. Jobbet är roligare, friare, mer utvecklande. Karriärvägarna är fler. Så jag röstar på att plugga vidare!

  /Anna

  SvaraRadera