onsdag 27 april 2011

en fundering...

Vad gör ni alla för att fylla på erat "Må bra" konto?
Vad får er till att må  bra i vardagen?
för meg börjar påfyllningen redan på morgonen...när jag vaknar och ser mannen ligga brevid...dagens 1a kaffekopp i ett tyst och lugnt hus medan man läser tidningen...när ungarna påminer en om att man lever...när hunden lägger huvet i knät på en eller katterna lägger seg nära en....när jag stickar eller hanarbetar med annat...när jag kan njuta av att bara vara utan krav...när man hör fåglarna kvittra,dofter,känslor.ljud...
Allt är en del av den biten som jag behöver för att må bra...för att klara av vardagen...

Vad gör ni för att fylla på?

5 kommentarer:

 1. Tittar på maken (ler) när han sover, tänker drömmerier och fantiserar om olika skapelser jag vill åstadkomma, läser en bra bok, ger mig beröm när jag lyckas med ngt oavsett vad andra tycker ... bl.a. Försöker i alla fall! Kram
  (att glädja andra peppar mig massor!)

  SvaraRadera
 2. Ungefär det samma som du. Tycker det är rätt härligt att se gubben åp mornarna han har ju varit i ett grannland i 13 år.... HAndarbete, en bra bok, fågelkvitter, snöfall och snöstorm (man är ju inte tomta för inte.....)

  SvaraRadera
 3. Är väl som du, sen reser vi en del och mina barnbarn såklart.

  SvaraRadera
 4. Oj, bra fråga. Jag är rätt dålig på att fylla på det där kontot. Jag kör bara på tills det tar slut. Men sambon och katterna finns alltid där som extraenergi.

  SvaraRadera
 5. Att slå en kullerbytta, fysisk eller mental, det ger energi! Eller att bada tidigt på våren, när vattnet är kallt så att det ger varenda cell en kickstart.Eller varför inte långlunch på stans bästa sushihak allra bästa vännen.
  Att sticka/virka, läsa en bok eller äta smågodis ser jag mer som nödvändig rutin men det fyller förstås också på måbrakontot. :-)

  SvaraRadera