söndag 24 mars 2013

Kläder och passform...

eller snarare kläder UTAN passform!

Efter att ha drabbats av fel på sköldkörteln så har vikten gått upp och därmed storleken på kläderna men att hitta snyggta,tuffa och lite sexigare kläder i storlekar större än 42 är svårt och nästintill omöjligt. Detta beror till en stor del på att kvinnor i + size ska klä sig i tält...i oformliga kläder...i kläder utan passform då många av dessa som designar kläder i dessa storlekar inte har fått med sig att: Vi har lår,rumpa,mindre platt mage....vi har volanger och änglavingar...vi har sällan midja och vi har (gudbevares) bröst större än en c-kupa!

Att få bättre passform på kläderna i + storlekarna är ingen högteknologiskt tänkande men mera vanligt förnuft! Resår i midjan på allt från treggings till jeans och kjolar i alla dess former. Avskärning under bysten där det inte ska läggas till veck och rynk men hållas slät och gå ut i en lätt A-form...och när jag skriver under bysten så betyder det under bysten och inte där den icke existerande midjan ska vara. Mjuka stretchiga tyger är ett must då dom följer på ett bättre sätt än vad vävda tyger gör även om det är stretch i dom. Och no,no är höga halsar,runda sk. T-shirt halsar,rynk och veck samt kläder utan detaljer. Enkelt va? Jag tycker det men kollar man på mycket av kläderna som finns så är dom inte ritat och gjort för större kvinnor med former....dom är gjort för bredare kvinnor utan former.

Men detta är bara mina åsikter fast jag misstänker att jag inte är ensam om dom.

  Så här illa är det inte men snudd på när man kollar in hur kläderna ser ut i många av våra stora klädkjedjor.

6 kommentarer:

 1. japp... du har såå rätt....

  SvaraRadera
 2. Håller med dig till 100%.

  SvaraRadera
 3. sant!! och vill tillägga avskärning UNDER brösten, inte mittöver = 4 tuttar

  SvaraRadera
 4. Jag håller helt och hållet med! Det är ju helt omöjligt att köpa kläder! Jag har gett upp lite och försöker få sambon att lära mig sy istället.

  SvaraRadera
 5. Jag håller med till fullo, kläder i + stolerkar är som att sätta på sig ett tält

  SvaraRadera